Genpact Placement Papers and Exam pattern

Genpact Placement Papers and Exam pattern

Genpact Placement Papers and Exam pattern:

Hello friends,

My name is L.H.N.Prasad from Eswar college of engineering, Narasaraopet under JNTU Kakinada. I had attended to campus placement in my college held by Genpact which is an MNC.

Their interview pattern is Started with HR interview. It is as

1). HR Interview
2). Written test
3). Telephonic interview

1). HR Interview:

In this first round the HR we went five members as a group and his said ” Simple question just tell me your name, place, qualification, aim or goals and finally what is the work you are intrested to do in our company”.

For all the students it is common and if he satisfies for the answer then he asked to write the examination immediately.

2). Written test:

In this they asked questions on General English, Quantitative aptitude, Reasoning
in that English was very difficult and aptitude is average, finally reasoning is from basics. They had given 60 bits for 60 min time. After clearing this only then allowed to next round.

3). Telephonic interview:

In this telephonic interview, a madam had interviewed us in telephone by asking about ourselves. After that she asked some questions on that what we said.

Only 4 from our college and 5 from our college had been selected as per my estimation, they finally said you all been qualified and the offer will be issued tomorrow. That how it was ended.

As per my experience I want to say to my local friend and to everyone, please be noted that, what type of work you have to do in their company, my bad luck I’ve been rejected in the first round due to this. But it was my first and great experience. I have learn a lot from this.

Thank you all.

Genpact Sample Placement Papers  :
1. In a row of children Nidhi is twelfth from left end and Radha is sixth from right end. When Radha is shifted to left by two places and Nidhi is shifted to right by two places there six children between Radha and Nidhi. How many children are there in the row?
1) 23
2) 27
3) 26
4) 28
5) None of these
Answer:4
2. If the order of the letter in the English alphabet is reversed which letter will be the seventh to right of the twelfth letter from the right?
1) E
2) V
3) F
4) U
5) None of these
Answer:1

3. Amita is taller than Rita but not as tall as Sapna, who is shorter than Farida. Sumedha is shorter than Farida but not as short as Rita. Who is the shorest among them?
1) Amita
2) Sumedha
3) Rita
4) Cannot be determined
5) None of these
Answer:3

4. If it is a possible to make a meaningful word from the first, the fourth, the seventh and the ninth letters of the word PESTICIDE, then last letter of the word is your answer. If more than one such word can be formed give ‘M’ as your answer and if no such word can be formed give ‘X’ as your answer.
1) E
2) T
3) P
4) M
5) X
Answer:5

5. Sudesh was standing in the garden early in the morning after sunrise. His sister Gauri, who was coming from the opposite directions, saw that Sudesh’s shadow had fallen to his right. Which directions was Gauri facing?
1) North
2) South
3) South-West
4) North-East
5) None of these
Answer:1

6. How many pairs of letters are there in the word INSTITUTE which have as many letters between them in the word as in the English alphabet?
1) Six
2) Two
3) One
4) Three
5) None of these
Answer:5

7. Mitali, a student of VIIIth standard, ranks eighth when put in class VIII A, ranks fifth when put in class VIII B, and ranks sixth when put in class VIII C. What will be Mitali’s rank if students of all the three sections are put together?
1) 17th
2) 16th
3) 15th
4) Cannot be determined
5) None of these
Answer:1

8. If “go out or in to the room is coded to make a passcode as “or to to go in the out room, how will “was she good at the card game be coded following the same rule?
1) good the was at card she game
2) good was the at card she game
3) good the at was card she game
4) good the was at she card game
5) None of these
Answer:1

9. “Some stars are planets and “No planet is a satellite. If both these statements are true, then which of the following statements is definitely true?
1) No star is a satellite.
2) All planets are stars.
3) All stars are either planets or satellites.
4) Some planets are stars.
5) None of these
Answer:4

10. If ‘Ã-‘ means ‘-‘. ‘÷’ means ‘Ã-‘, ‘-‘ means ‘+’ and ‘+’ means ‘÷’, then what is the value of 13 ÷ 18 + 3 – 23 Ã-17?
1) 28
2) 8
3) 72
4) 84
5) None of these
Answer:4

11. If each letter in the English alphabet is assigned an even number such as A = 2, B = 4 and so on, then what will be the total value of the letters in the word LEAD?
1) 42
2) 40
3) 46
4) 44
5) None of these
Answer:4

Directions (Q. 12-15): Study the following letter-number series carefully and answer the questions given below:
J 5 4 T P 2 3 K L Q 3 7 R D A 6 8 3 F H 7 8

12. How many odd numbers are there which are immediately followed by an even number and immediately preceded by a letter?
1) One
2) Two
3) Three
4) Four
5) None of these
Answer:2

13. How many letters are there in the given sequence which are immediately preceded by an odd number and immediately followed by a letter?
1) Four
2) Three
3) Two
4) One
5) None of these
Answer:2

14. If the positions of all the letters in the given sequence is reversed, like H and J are interchanged, F and T are interchanged and so on, but the position of numeral is kept undisturbed, which letter will be at the eighth position from the right end?
1) A
2) K
3) P
4) D
5) None of these
Answer:3

15. If the position of the first half of the sequence given above is interchanged with the second half of the sequence without changing the order within the halves, which letter/number will be fourth to the left of the fourteenth letter/number from the left?
1) Q
2) H
3) R
4) L
5) None of these
Answer:5

Directions (Q. 16-19): Study the following information carefully and answer the questions given below:
(i) Five friends A, B, C, D and E are studying in different institutes P, Q, R, S and T. Each one is wearing a different coloured shirt, viz. Red, Blue, Green, White and Pink. The order of persons, institutes and the colour of the shirt is not necessarily the same.
(ii) B is studying in institute R but does not wear white or green shirt. A, who wears a blue shirt, does not study in institute P or S. D wears pink shirt and studies in institute Q. E neither studies in institute P nor wears a green shirt.

16. What is the colour of E’s shirt?
1) Blue
2) Pink
3) Red
4) White
5) Green
Answer:4

17. Who wears Red shirt?
1) C
2) E 3) B
4) Data inadequate
5) None of these
Answer:3

18. Which of the following combination of person, institute and colour is definitely correct?
1) C-S-Green
2) C-P-Green
3) E-S-Pink
4) E-T-White
5) All are correct
Answer:2

19. A is studying in which of the following institutes?
1) Q 2) T
3) Q or R
4) R or T
5) None of these
Answer:5

20. Pointing to a woman, Abhijit said, “Her grand-daughter is my brother’s only daughter. How is the woman related to Abhijit? 1) Sister
2) Grand-mother
3) Mother-in-law
4) Mother
5) Sister-in-law
Answer:4