Country Capitals – Section 5

country capitals section 5

General Knowledge Country Capitals Section 5:

1.What is the capital of South Africa?
A. Pretoria
B. Cap Town
C. Nelspruit
D. George
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

2.What is the capital of South Korea?
A. Busan
B. Ulsan
C. Seoul
D. Cheongju
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

3.What is the capital of South Sudan?
A. Malakal
B. Juda
C. Bentiu
D. Nimule
[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

4.What is the capital of Spain?
A. Bilbao
B. Granada
C. Ceuta
D. Madrid
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

5.What is the capital of Sri Lanka?
A. Sri Jayawardenepura Kotte
B. Colombo
C. kandy
D. Galle
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

6.What is the capital of Sudan?
A. Dongola
B. Shendi
C. Khartoum
D. Wau
[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

7.What is the capital of Sweden?
A. Malmo
B. Stockholm
C. Uppsala
D. Lund
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

8.What is the capital of Switzerland?
A. Bern
B. Geneva
C. Basel
D. Vevey
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer:Option A
[/showhide]

9.What is the capital of Syria?
A. Aleppo
B. Homs
C. Damascus
D. Hama
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

10.What is the capital of Tajikistan?
A. Kulob
B. Konibodam
C. Khujand
D. Dushanbe
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

11.What is the capital of Thailand?
A. Bangkok
B. Pattaya
C. Ubon
D. Si Racha
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

12.What is the capital of Taiwan?
A. Tainan
B. Chiayi
C. Taipei
D. Hualien City
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

13.What is the capital of Ukraine?
A. Lviv
B. Kiev
C. Sumy
D. Lutsk
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

14.What is the capital of UK?
A. London
B. Manchester
C. Liverpool
D. Leeds
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

15.What is the capital of United States?
A. New York City
B. Boston
C. Chicago
D. Wahington DC
[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

16.What is the capital of Uzbekistan?
A. Tashkent
B. Samarkand
C. Khiva
D. Kokand
[showhide type=”links16″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

17.What is the capital of Vatican City?
A. Coro
B. Chicago
C. Vatican City
D. Samarkand
[showhide type=”links17″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

18.What is the capital of Venezuela?
A. Maracay
B. Caracas
C. Calabozo
D. La Guaira
[showhide type=”links18″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

19.What is the capital of Vietnam?
A. Hanoi
B. Ninh Binh
C. Nam Dinh
D. Kon Tum
[showhide type=”links19″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

20.What is the capital of Yemen?
A. Aden
B. Dhamar
C. Sana
D. Hajjah
[showhide type=”links20″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

68 thoughts on “Country Capitals – Section 5”

  1. Admiring the time and energy you put into your blog and in depth information you present. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

  2. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next write ups thanks once again.|

  3. Thanks for the marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you could be a great author.I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back very soon. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice weekend!|

  4. I think this is among the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The site style is wonderful, the articles is really great : D. Good job, cheers|

  5. When I initially commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is an easy method you can remove me from that service? Thank you!|

  6. I enjoy what you guys are usually up too. This sort of clever work and coverage! Keep up the very good works guys I’ve incorporated you guys to blogroll.|

Leave a Reply

Your email address will not be published.