Country Capitals – Section 3

country capitals section 3

General Knowledge Country Capitals Section 3:

1.What is the capital of Jordan?
A. Amman
B. Jerash
C. Zarqa
D. Salt
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

2.What is the capital of Israel?
A. Tel aviv
B. Ashdod
C. Jaffa
D. Jerusalem
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

3.What is the capital of Japan?
A. Kyoto
B. Tokyo
C. Nagoya
D. Sapporo
[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

4.What is the capital of Kazakhstan?
A. Astana
B. Almaty
C. Aktau
D. Oral
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

5.What is the capital of Kenya?
A. Mombasa
B. Kitale
C. Nairobi
D. Kitui
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

6.What is the capital of Kyrgyzstan?
A. Bishkek
B. Tokmok
C. Osh
D. Karakol
[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

7.What is the capital of Kuwait?
A. Salemy
B. Al Maqwa
C. Mudayrah
D. Kuwait City
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

8.What is the capital of Lebanon?
A. Byblos
B. Beirut
C. Sidon
D. Tripoli
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

9.What is the capital of Libya?
A. Khoms
B. Tarhuna
C. Tripoli
D. Marj
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

10.What is the capital of Liberia?
A. Monrovia
B. Buchanan
C. Harper
D. Ganta
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

11.What is the capital of Lithunaia?
A. Kaunas
B. Palanga
C. Vilnius
D. Alytus
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

12.What is the capital of Maldives?
A. Dhidhdhoo
B. Male
C. Felidhoo
D. Kulhudhuffushi
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

13.What is the capital of Malaysia?
A. Kuala Lampur
B. Ipoh
C. Malacca city
D. Kuala
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

14.What is the capital of Malta?
A. Sliema
B. Birgu
C. Senglea
D. Vallentta
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

15.What is the capital of Mail?
A. Romeo
B. Juliet
C. Bamako
D. Verona
[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

16.What is the capital of Mauritius?
A. Port Louis
B. Triolet
C. Tamarin
D. Moka
[showhide type=”links16″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

17.What is the capital of Mexico?
A. Puebla
B. Merida
C. La Paz
D. Mexico City
[showhide type=”links17″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

18.What is the capital of Malawi?
A. Blantyre
B. Lilongwe
C. Liwonde
D. Balaka
[showhide type=”links18″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

19.What is the capital of Mangolia?
A. Ulan Bator
B. Erdenet
C. Darkhan
D. Hovd
[showhide type=”links19″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

20.What is the capital of Nepal?
A. Dharan
B. Hetauda
C. Kathmandu
D. Bhaktpur
[showhide type=”links20″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

Leave a Reply

Your email address will not be published.