Country Capitals – Section 1

country capitals section 1

General Knowledge Country Capitals Section 1:
1.What is the capital of Australia?
A. Canberra
B. Victoria
C. Tasmania
D. Queensland
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

2. Brazil  Capital is?
A. Bahia
B. Brasilia
C. Para
D. Minas Gerais
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

3Capital of Canada Is?
A. Manitoba
B. Ottawa
C. New Brunswick
D. Alberta
[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

4.Capital of China is?
A. Tianjin
B. Shanghai
C. Beijing
D. Kunming
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

5.  Egypt Country Capital Is?
A. Luxor
B. Aswan
C. Asyut
D. Cario
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

6.Capital of Germany is?
A. Kiel
B. Berlin
C. Trier
D. Munster
[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

7.What is the Zimbabwe Capital?
A. Harare
B. Gweru
C. Rusape
D. Mutare
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

8.What is the Capital of France?
A. Paris
B. Lyon
C. Cannes
D. Colmar
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

9.Capital of Afganisthan Is?
A. Herat
B. Balkh
C. Kabul
D. Ghazni
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

10.the Capital of Bangladesh?
A. Comilla
B. Dhaka
C. Khuha
D. Bogra
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

11.Belgium Capital is?
A. Mons
B. Ostend
C. Aalst
D. Brussels
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

12.The Capital of Algeria is?
A. Algiers
B. Oran
C. Annaba
D. Setif
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

13.Capital of Austria is?
A. Wels
B. Vienna
C. Villach
D. Bregenz
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

14.What is the Capital of Belarus?
A. Minsk
B. Brest
C. Pinsk
D. Gomel
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

15.The Capital of Bhutan is?
A. Paro
B. Jakar
C. Thimphu
D. Punakha
[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

16.What is the capital of Czech Republic?
A. Plzen
B. Prague
C. Liberec
D. Ústí nad Labem
[showhide type=”links16″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

17. Capital of Chile is?
A. Santiago
B. Pucon
C. Puerto Varas
D. Ancud
[showhide type=”links17″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

18.What is the capital of Cambodia?
A. Siem Reap
B. Phnom Penh
C. Sihanoukville
D. Skuon
[showhide type=”links18″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]
19. Capital of Columbia is?
A. Cali
B. Cartagena
C. Armenia
D. Bogota
[showhide type=”links19″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

20.What is the Capital of Cuba?
A. Baracoa
B. Havana
C. Jibacoa
D. Moron
[showhide type=”links20″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

Leave a Reply

Your email address will not be published.