General Knowledge Section 4 Questions and Answers @Lifebix Part-4

General Knowledge Section 4 Questions and Answers @Lifebix Part-4

General Knowledge Section 4 Questions and Answers:
1. Barack Obama, the President of America comes from which of the following Americian States?

A.Virginia
B.lndiana
C.California
D. lllinois

[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

2. Who among the following Indian origin immigrants has become the governor of Louisianna province of the USA in 2007?

A.Bobby Jindal
B.Vikram Pandit
C.Swaraj Paul
D.Laxmi Mittal
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

3. Geeta Chandran is well known as a / an

A.Exponent of Violin
B.Film Director
C.Bharatnatyam dancer
D.Classical Carnatic Vocalist
[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

4. Who among the following was the first Defence Minister of India?

A. N Gopalaswami Ayyangar
B.Maulana Azad
C.KM Cariappa
D.Sardar Patel
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

5. The first person to conduct heart transplantation in India is

A.Dr. Venugopal
B.Dr. R. Kesavan Nair
C.Dr. R. Valiathan
D.Dr.PKK Ayyangar
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

6. Who among the first lady Governor of an Indian state?

A.Mrs Sarojini Naidu
B.Mrs Sucheta Kripalani
C.Miss Padmaja Naidu
D.Mrs Tarakeshwari Sinha
[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

7. Who among the following was the first lady Prime Minister in the World?

A.Shirimavo Bhandaranaike
B.Mary Eugenia Charles
C.Golda Meir
D.Indira Gandhi
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

8. The book ‘Letters from a Father to Daughter’ was written by

A.Mahatma Gandhi
B.Radhakrishnan
C.Rajaji
D.Jawaharlal Nehru

[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

9. W. Harvey discovered

A.Circulation of blood
B.Crystal dynamics
C.Laws of heredity
D.Dynamite

[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

10. World’s first Woman Cosmonaut is

A.Arati Gupta
B.Virginia wade
C.Valentina Tereshkova
D.Junko Tabei
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

11. The planet nearest to the sun is

A. Saturn
B. Jupiter
C. Venus
D. Mercury
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

12. On the surface of the moon the weight of a man

A. Remain the same
B. Increases
C. Decreases
D. May or may not increase

[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

13. What is the main component of biogas and natural gas?

A. Ethane
B. Methane
C. Propane
D. Butane
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

14. Which one of the following is printed on a commonly used fluorescent tube light?

A. 220 K
B. 273 K
C. 65000 K
D. 9000 K
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

15. The hottest planet in the solar system

A. Earth
B. Venus
C. Mars
D. Jupiter
[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

16. The first Muslim President of the Indian National Congress

A. Azad
B. M.A.Jinnah
C. Rahimulla Sayani
D. A.P.J.Abdul Kalam
[showhide type=”links16″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

17. “One People, One State, One leader” was the policy of

A. Stalin
B. Hitler
C. Lenin
D. Mussolin
[showhide type=”links17″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

18. The river that flows through Delhi is

A. Ganges
B. Indus
C. Yamuna
D. Narmada
[showhide type=”links18″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

19. Name the plant important in sericulture

A. Pea
B. Legumes
C. Mulberry
D. Cassia
[showhide type=”links19″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

20. The Hindustan Shipyard is located at

A. Chennai
B. Mumbai
C. Vishakapatnam
D. Mangalore
[showhide type=”links20″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]