General Knowledge Questions and Answers @Lifebix Part-3

General Knowledge:

1. Vitamin A is rich in
A) Rice
B) Beans
C) Lime
D) Carrot

Answer : D

2. Which of the following determines the chemical properties of an election?
A) Number of protons
B) Number of electrons
C) Number of neutrons
D) All the above

Answer : B

3. The Vikram Sarabhai Space Centre is located at
A) Trivandrum
B) Hyderabad
C) Mumbai
D) Bangalore

Answer : A

4. The time period of a seconds pendulum is
A) 3 seconds
B) 5 seconds
C) 2 seconds
D) 0.5 seconds

Answer : C

5. Halley’s comet appears once in a period of
A) 72 years
B) 36 years
C) 76 years
D) 80 years

Answer : C

6. A sudden fall in the barometric reading indicates
A) Strom
B) Rain
C) Fine weather
D) Extreme cold

Answer : A

7. The year in which India’s scheduled to host the World Test Cricket Championship?
A) 2012
B) 2016
C) 2020
D) 2021

Answer : D

8. Which International Hockey team won the Sultan Azlan Shah Hockey Tournament title for seventh on 17 March 2013 by defeating Malaysia?
A) India
B) South Africa
C) Australia
D) Srilanka

Answer : C

9.Where is National Chemical Laboratory(NCL) located?
A) Pune
B) Hyderabad
C) Bangalore
D) Mumbai

Answer : A

10. Where of the following produces the highest amount of energy upon oxidation?
A) An alkane
B) Glucose
C) Protine
D) Fat

Answer : D

11. Agosta Class of submarine are made from
A) USA
B) South Korea
C) Israel
D) Kerala

Answer : C

12. The Basel III capital regulation norms will become a start in India from:
A) 2013
B) 2017
C) 2011
D) 2018

Answer : B

13. How many spokes are there in the Dharmachakra of the National Flag?
A) 22
B) 16
C) 24
D) 18

Answer : C

14. Which country announced the worst-ever drought in 30 years in its entire North Island?
A) Kenya
B) Australia
C) West Indies
D) New Zealand

Answer : D

15. Who is the Present Chairman of ISRO as on February 2013?
A) Dr. R. Maanan
B) Dr. K. Radhakrishnan
C) Dr. Sathish Chandra
D) Dr. S. Swamimurthy

Answer :B

16. The “Rule of 114” computes how much it will take for an asset to:
A) Halve
B) Double
C) Triple
D) Quadruple

Answer :C

17. In India, the cattle population is largest in
A) Haryana
B) Uttar Pradesh
C) Bangalore
D) Punjab

Answer : B

18. The Buckingham canal lies in
A) Telengana
B) Andra Pradesh and Tamil Nadu
C) Karnataka
D) Kerala

Answer : B

19. The Non-Cooperation Movement was launched
A) Mahatma Gandhi
B) Jawaharlal Nehru
C) Dadabhai Naoroji
D) Chita Ranjan Das

Answer : A

20. Comets revolve around
A) Venus
B) Earth
C) Sun
D) mo single heavenly body

Answer : C

Leave a Reply

Your email address will not be published.