General Knowledge Questions and Answers @Lifebix Part-2

General Knowledge :
1. Name of the first Asian country that successfully did navigation in the Arctic Circle.
A) America
B) India
C) China
D) Singapore

Answer : C

2. Scientists of which country created the smallest droplets of the world?
A) Singapore
B) England
C) South Korea
D) Switzerland

Answer : D

3. The planning commission of India was established in the year
A) 1950
B) 1964
C) 1952
D) 1948

Answer : A

4. The final authority to interpret our constitution is the
A) Vice- president
B) Supreme court
C) President
D) Prime Minister

Answer : B

5. Which part of the constitution deals with the Directive Principles of State Policy?
A) Part-IV
B) Part-III
C) Part-VII
D) Part-VI

Answer : A

6. The number of oil refineries working in the State of Assam is
A) Three
B) Five
C) Four
D) One

Answer : C

7. Kuldip Nayer a jourmalist , was appointed as a High Commissioner in
A) UK
B) America
C) Australia
D) Srilanka

Answer : A

8. The National Policy for Empowerment of Woman was adopted in the year
A) 2006
B) 2001
C) 1995
D) 2000

Answer : B

9. Who has won the Golden Bat in Champions Trophy 2013?
A) Kohli
B) Raina
C) Shikar Dhawan
D) Yuvaraj Singh

Answer : C

10. Which day has been declared by United Nation General Assembly as the world Autism Awareness Day?
A) May 2
B) April 2
C) June 1
D) March 5

Answer : B

11. The President of India Mr. Pranab Mukherjee on April 30 , 2013 Inaugurated the 14 mega watt Solar Power Project at
A) Delhi
B) Bangalore
C) Deonagar
D) Hyderabad

Answer : C

12. Kanchenjunga is situated in
A) Sikkim
B) Kerala
C) Uttar Pradesh
D) Nepal

Answer : A

13. The tallest and thickest type of grass is
A) Fodder
B) Bamboo
C) Lichens
D) Alfalfa

Answer : B

14. Ballots were first used in
A) UK
B) Srilanka
C) Australia
D) America

Answer : C

15. Which of the following criteria is not used for the classifications of human races?
A) Ear
B) Eye
C) Nose
D) All the above

Answer : A

16. The Grand Trunk Road built by Shershah connected Punjab with
A) West Bengal
B) East Bengal
C) Agra
D) Lahore

Answer : C

17. The unemployment rate of Spain in the first quarter of 2013 has gone up to what percent?
A) 32.5 %
B) 27.2 %
C) 37.2 %
D) 33 %

Answer : B

18. Name of the country that joined the Shanghai Cooperation Organisation(SCO) as its dialogue partner by signing an MOU?
A) Pakistan
B) England
C) Turkey
D) Malaysia

Answer : C

19. To which group of blood an universal recipient belongs?
A) AB group
B) O group
C) A group
D) B group

Answer : A

20. The mass of 10 moles of water is
A) 22 g
B) 45 g
C) 180 g
D) 90 g

Answer : C

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.