General Knowledge Questions and Answers @Lifebix Part-1

General Knowledge:

1. Name the writer of the book ” Ambedkar Speaks” (Trilogy) ?
A) Dr. Surendra Jadhav
B) Dr. Vijayendra Jadhav
C) Dr. Rajendra Jadhav
D. Dr. Narendra Jadhav

Answer : D

2. 14th Round of India – EU BTIA Negotiation Concluded in May 2103 was held it——–?
A) New Delhi
B) Mumbai
C) London
D) Geneva

Answer : A

3.Which of the following has recently produced the first cloned camel?
A) WSA
B) Syria
C) Iran
D) Dubai

Answer : D

4. If all the plants of the world dies , all the animals would also die due to shortage of
A) Food
B) Cold air
C) Shelter
D) Oxygen

Answer : A

5. The growth of bacteria is measured by
A) Spectrophotometer
B) Hemacytometer
C) Auxanometer
D) Calorimeter

Answer : C

6. For which one of the following are honey bees used?
A) Horticulture
B) Apiculture
C) Pisciculture
D) None of these

Answer : B

7. Mammals form urea in the
A) Spleen
B) Kidney
C) Liver
D) Heart

Answer : C

8. The Newzealanders are also known as
A) Orientals
B) Arabs
C) Kiwis
D) Asis

Answer : C

9. “EVM” stands for
A) Electronic voting machine
B) Electronic vending machine
C) Electric vending machine
D) All the above

Answer : A

10. JDBC stands for
A) Java Developer connectivity
B) Java Data Base connectivity
C) Java Developing connectivity
D) Java Database connectivity

Answer : D

General Knowledge for Govt jobs:

11. Acidity of rain is measured by
A) Hygrometer
B) pH-meter
C) Ammeter
D) Barometer

Answer : B

12. The contents of memory will not be lost , when the power goes off in ——-
A) EEPROM
B) EPROM
C) ROM
D) All the above

Answer : C

13. Which company on 15 May 2013 achieved 50 billion apps downloaded milestone?
A) Samsung
B) Google
C) Yahoo!
D) Apple

Answer : D

14. Green revolution was started in
A) 1980
B) 1970
C) 1960
D) 1990

Answer : C

15.The term of the finance commision is
A) Ten years
B) Three years
C) Six years
D) Five years

Answer : D

16. Reserve Bank of India was nationalized in
A) 1949
B) 1947
C) 1948
D) 1950

Answer : A

17. The annapurna Scheme was implemented in the year
A) 1998
B) 2000
C) 1999
D) 1996

Answer : B

18.Economic panning is an essential feature of
A) Dual Economy
B) Mixed Economy
C) Capitalist Economy
D) Socialist Economy

Answer : D

19. Alexander and Porus fought a battle at
A) Jhelum
B) Painpat
C) Hydaspes
D) Tarin

Answer : C

20. The Grand Trunk Road Built by Shershah connected Punjab with
A) Lahore
B) East Bengal
C) Multan
D) Agra

Answer : D

Leave a Reply

Your email address will not be published.