java objective type questions and answers

java practice test online for Freshers and Experienced:-

1. Standard applications are also called as ——–
A) Desktop application
B) Window based application
C) Both A & B
D) None of these
Answer : C

 

2. Class name starts with ——– letters and every inner word start with ———- letters
A) Lowercase , Lowercase
B) Lowercase , Uppercase
C) Uppercase , Lowercase
D) Uppercase , Uppercase

Answer : D

3.Package names always must written in —— letters.
A) Lowercase
B) Uppercase
C) Both A & B
D) None of these

Answer : A

4. IDE stands for
A) Integrated Development Kit
B) Integrated Developing Kit
C) Integrated Developments Kit
D) Integrated Developed Kit

Answer : A

5. In java String and Systems are present in
A) java.io package
B) java.util package
C) java.lang package
D) java.awt package

Answer : C

6. Compile the java application by using ——- command.
A) javap
B) java
C) javac
D) All the above
Answer : C

7. To run / execute the java application by using —— command.
A) javac
B) java
C) javap
D) Both A & B
Answer : B

8. JVM ( Java Virtual Machine) translating ——- file to ——–
A) .class , .class
B) .class , machine code
C) machine code , .class
D) All the above
Answer : B

9. The default package in java is
A) java.awt package
B) java.io package
C) java.lang package
D) java.util package

Answer : D

10. The class elements in java are ——-

A) variables
B) methods
C) Constructors
D) All the above

Answer : D

Leave a Reply

Your email address will not be published.