Current affairs May 2 2017 Questions and Answers

current affairs for bank jobs, current affairs latest , current affiars

Current Affairs May 2 2017 Questions and Answers:

1. Which union minister has launched a nationwide “Vidya – Veerta Abhiyan” to honour war warriors?
A Narendra Modi
B Arun Jaitley
C Rajnath Singh
D Prakash Javadekar
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

2. Yusra Mardini has been appointed as new Goodwill Ambassador for UNHCR. She hails from which country?
A Greece
B Somalia
C Syria
D Zambia
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

3. Who has won the 2017 Men’s Singles Barcelona Open Tennis Tournament?
A Dominic Thiem
B Kei Nishikori
C Rafael Nadal
D Pablo Andujar

[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

4. Who has been appointed as the first woman President of Confederation of Indian Industry (CII)?

A Shobana Kamineni
B Preeti Jain
C Vimala Mehta
D Nita Ambani

[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
5. Which of the following has become the first city in the world to have its own Microsoft font?
A Dubai
B Paris
C Berlin
D New York

[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

6. The Lovely Professional University (LPU) is located in which state of India?
A Gujarat
B Haryana
C Punjab
D Rajasthan

[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

7. Who is appointed as the Controller General of Accounts (CGA)?
A Anthony Lianzuala
B K. Vinayak Rao
C Anil Srivastava
D Jatindra Nath Swain

[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
8. What is the name of newly elected president of Albania?
A Bamir Topi
B Bujar Nishani
C Ilir Meta
D Rexhep Meidani

[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]
9. Prime Minister Narendra Modi released a commemorative stamp on the 1,000th birth anniversary of ___________.
A Ramanujacharya.
B Advaita Acharya
C Madhvacharya
D Raghavendra

[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
10. What is the name of the web portal launched by the Department of Telecommunications to know the information on Mobile Tower Radiation?
A NPTEL
B EMF
C TAMRA
D Tarang Sanchar

[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

11.Which educational alliance has China launched with partnership by universities from 15 countries?
A Asian Universities Alliance
B Asian University Alliance
C Asian Colleges Alliance
D None of the above

[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
12.Where in Nagpur, Maharashtra has the state’s first automatic weather station been set up?
A Mangalwari
B Dongargaon
C Dhantoli
D Gandhi Baug

[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

13.India’s eight industries grew by ___ percent in March against 1 percent in Feb 2017.
A 5
B 9
C 10
D 31

[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
14. What is the fiscal deficit target of India for 2016-2017?
A 3.3 percent
B 3.5 percent
C 3.4 percent
D 3.2 percent

[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]Answer: Option B
[/showhide]

 

51 thoughts on “Current affairs May 2 2017 Questions and Answers”

  1. Great article! That is the kind of info that are supposed to be shared across the internet. Disgrace on Google for now not positioning this put up higher! Come on over and discuss with my website . Thank you =)|

  2. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice practices and we are looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an email if interested.|

  3. Hi everyone, it’s my first visit at this site, and piece of writing is truly fruitful designed for me, keep up posting these content.|

  4. A motivating discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you should publish more on this subject, it may not be a taboo subject but typically folks don’t discuss such issues. To the next! Best wishes!!|

  5. Howdy superb blog! Does running a blog similar to this require a great deal of work? I’ve virtually no knowledge of computer programming but I had been hoping to start my own blog in the near future. Anyways, should you have any ideas or techniques for new blog owners please share. I understand this is off subject however I just had to ask. Cheers!|

  6. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.|

Leave a Reply

Your email address will not be published.