Current Affairs May 18 2017 Questions And Answers

Current Affairs May 18 2017 Questions And Answers

Current Affairs May 18 2017

1. The 2017 bilateral maritime exercise “SIMBEX-17” has started between India and which country?
A South Africa
B Singapore
C South Korea
D Sri Lanka
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

2. Which of the following has been adjudged as the cleanest railway station in category A1, as per recently released report by the Ministry of Railways?
A Vishakhapatnam
B Secunderabad
C Jammu Tawi
D Anand ViharTerminal
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

3. Which Indian wildlife activist has won the 2017 Whitley Awards?
A Shahriar Kabir
B Naresh Kadyan
C Sanjay Gubbi
D Aruna Sabhane
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

4. Which Indian-American student has won the 2017 National Geographic Bee contest?
A Veda Bhattaram
B George Sudarshan
C Pranay Varada
D Jayant Narlikar
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

5. Which Indian-American student has won the 2017 National Geographic Bee contest?
A Jayant Narlikar
B George Sudarshan
C Veda Bhattaram
D Pranay Varada
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

6. What is the theme of 2017 World Telecommunication and Information Society Day (WTISD)?
A Promote digital education for social welfare
B Big data for big impact
C Reduce digital divide
D Entrepreneurship for social impact
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

7. India and this country signs an agreement of legal framework for sharing of information and intelligence between the Customs authorities.
A.Turkey
C.Turkmenistan
B.Thailand
D.Tajikistan
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

8. Proxima B is orbiting about _____ light years from Earth to have liquid water and support alien life.
A.4.8
B.4.2
C.2.5
D.2.8
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

9. Which railway station tops in the cleanest station among the 75 busiest stations in India?
A.Chennai Central
B.Dudhsagar, Goa
C.Vishakhapatnam, Andra Pradesh
D.Trivandrum, Kerala
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

10. Kotak Mahindra Bank has enabled end to end trade financing for one of its clients by utilising which of the given technology?
A.Artificial Intelligence
B.Blockchain
C.Oculus Rift
D.Robotics
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]
11. For which, the Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) approved recently?
A.GST Bill
B.Uranium Project
C.Coal Linkage policy
D.Nuclear Heavy vehicles
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]
12. Which city will host the 14th Goods & Services Tax (GST) Council?
A.Srinagar
B.Sonamarg
C.Gulmarg
D.Pahalgam
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
13. Which mobile network signed the agreements with Facebook and MobiKwik to popularise the internet?
A.BSNL
B.Airtel
C.Aircel
D.Reliance
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

14. What is the name of the Indian climber who successfully climbs Mt Lhotse at first?
A.Debasish Biswas
B.Debabrata Mukherjee
C.H. P. S. Ahluwalia
D.Dicky Dolma
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]
15. Which charter is an attempt to bring accountability and transparency in EPFO functioning?

A. Pension Fund Charter 2017
B. Citizens Charter 2017
C. EPFO Charter 2017
D. None of the above

[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.