Current Affairs May 1 2017 Questions and Answers

may 1 2017 Questions and Answers

Current Affairs May 1 2017 Questions and Answers:

1) Who has been awarded the 2017 INSA Young Scientist award for research in cancer treatment?
A. Aravind Kumar Rengan
B. Sidharth Deshmukh
C. Aasok Tmange
D. Trivedi

[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]
2) Which company recently announced Renu Satti as the CEO of the payments bank?
A. mRupee
B. Paytm
C. Freecharge
D. MobiKwik
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]
3) Who is the founder of Wikipedia?
A. Jack Dorsey
B. Sergei Brin
c. Mark Zuckerberg
D. Jimmy Wales
[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]


4) Which former CM was also Home Ministry in DMK-CPI coalition from 1969 to 1973 in TN?
A. Subrahmanyan Chinnaswammy
B. Subrahmanyan Rajgopalan
C. Subrahmanyan Ramaswamy
D. None of the above
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

5) Which country has an expanded PTA with India w.e.f 16th May 2017?
A. Chile
B. Paraguay
C. Italy
D. Spain
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

6. Which state government has constituted “Maa committee” to check mid day meal quality in schools?
A. Assam
B. Uttar Pradesh
C. Himachal Pradesh
D. Tamil Nadu

[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

7.Which bank tie-up with Catholic Syrian Bank to distribute its individual life insurance products to the private lender’s customers?
C.ICICI Bank
A.Yes Bank
D.Axis Bank
B.HDFC Bank
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]
8. PM Modi has launched which river conservation project on 15th May 2017, in MP?
A. Mahanadi Seva Mission
B. Ganga Seva Mission
C. Godavari Seva Mission
D. None of the above
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]
9. Who will lead the Indian delegation to the 2017 G20 Labour & Employment Ministers’ Meet?
A. Arun Jaitley
B. Rajit Punhani
C. Sushma Swaraj
D. Bandaru Dattatraya
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]
10.Who has become the first Indian woman to scale Mount Everest for the fourth time?
A. Lhakpa Sherpa
B. Anshu Jamsenpa
C. Malavath Purna
D.Premlata Agarwal
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

11. On which date the World Telecommunication and Information Society Day is celebrated?
A.May 19th
B.May 16th
C.May 17th
D.May 18th
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

12.What will the percent of 60 years and above be in 2050, according to PFRDA-CRISIL report?
A. 16.9%
B. 12.4%
C. 8.9%
D. None of the above
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

13.Which sector’s revenue from exports touched an all time high of INR 2282 crore this fiscal?
A. Rubber
B. Coir
C. Jute
D. Cotton
[showhide type=”links13″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

14.Which IIT institute has collaborated with the British Geological Survey (BGS) to turn Varanasi into a smart city?
A.IIT Varanasi
B.IIT Kharagpur
C.IIT Gandhinagar
D.IIT Kanpur
[showhide type=”links14″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option b
[/showhide]

15. Javier Valdez, the renowned journalist has passed away. He hailed from which country?
A. Nauru
B. Mexico
C Trinidad and Tobago
D Bolivia
[showhide type=”links15″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

26 thoughts on “Current Affairs May 1 2017 Questions and Answers”

  1. always i used to read smaller content that as well clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading at this place.|

  2. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks|

  3. Great items from you, man. I have consider your stuff previous to and you’re simply extremely fantastic. I actually like what you have received right here, certainly like what you are saying and the best way by which you say it. You’re making it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can’t wait to learn much more from you. This is actually a wonderful web site.|

  4. What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & help different customers like its helped me. Great job.|

Leave a Reply

Your email address will not be published.