Current Affairs January 4 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 4 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 4 2017 Questions And Answers:
1. Who has won the 2016 World Blitz Chess Championship?
A. Magnus Carlsen
B. Daniil Dubov
C. Anna Muzychuk
D. Sergey Karjakin
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

2. Who has been sworn-in as the new Chief Justice of India (CJI)?
A. Kamlesh Khehar
B. T S Patil
C. J S Khehar
D. Madan Lokur
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

3. Who was known as the “Ambassador to the world’s religions”?

A. Huston Smith
B. Dalai Lama
C. Sri Sri Ravishankar
D. None of the above

[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

4.Which famous cricketer has been inducted into the ICC Hall of Fame on 3rd Jan 2017?

A. Steve Waugh
B. Arthur Morris
C. Alan Border
D. Craig McDermott

[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

5.It is with this country India reached an agreement on fisherman issue?
A. Pakistan
B. Maldives
C. Bangladesh
D. Sri Lanka
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

6.The World Braille Day (WBD) is observed on which date?
A. January 4
B. January 2
C. January 3
D. January 5

[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

7.The book “Death Under The Deodars: The Adventures of Miss Ripley-Bean” has been authored by whom?
A. Jumpa Lahiri
B. Vikram Seth
C. Ruskin Bond
D. Amitav Ghosh

[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

8.K V Pusa, who passed away recently, was the noted politician of which state?
A. Nagaland
B. Tripura
C. Manipur
D. Arunachal Pradesh
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

9. Which UK ambassador to EU resigned before Brexit negotiations on 3rd Jan 2016?

A. Kim Darroch
B. Anwar Choudhary
C. Sir Ivan Rogers
D. None of the above

[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

10.”OnChat” a chatbot service has been launched by which bank to allow users to make payments through Facebook Messenger?
A. ICICI Bank
B. Axis Bank
C. State Bank of India
D. HDFC Bank
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

11.Which multilateral organisation lifted 3-year ban on import of vegetables from India?
A. Association of Southeast Asian Nations
B. North American Free Trade Agreement
C. European Union
D. Shanghai Cooperation Organisation
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

 

2 thoughts on “Current Affairs January 4 2017 Questions And Answers”

  1. Good article and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to employ some professional writers? Thank you 🙂

  2. Throughout the grand pattern of things you actually secure a B+ with regard to effort. Where you confused me personally was first in all the details. As it is said, the devil is in the details… And that could not be much more correct right here. Having said that, let me inform you what did do the job. The text is actually incredibly persuasive and that is most likely the reason why I am making the effort in order to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. Secondly, whilst I can notice a leaps in logic you come up with, I am not necessarily sure of exactly how you appear to connect the points which inturn produce your conclusion. For now I will subscribe to your issue however wish in the future you link the facts better.

Leave a Reply

Your email address will not be published.