Current Affairs January 3 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 3 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 3 2017 Questions And Answers:
1.The book “Just Another Jihadi Jane” has been authored by whom?
A. Tabish Khair
B. Mita Kapur
C. Ananth Padmanabhan
D. Kanishka Gupta
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

2. Who is the newly appointed Controller General of Accounts?
A. Sushil Singh
B. M J Joseph
C. S S Sahu
D. Archana Nigam
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

3.General Secretary of SP has declared whom as the new party president?

A. Shivpal Yadav
B. Ram Gopal Yadav
C. Akhilesh Yadav
D. None of the above

[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

4.Election Commission of India has launched a mobile based monitoring system for which upcoming elections?

A. Delhi
B. Tripura
C. Uttar Pradesh
D. Punjab

[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

5. Who has won the 2016 Mubadala World Tennis Championship?
A. Rafael Nadal
B. Milos Raonic
C. Kevin Anderson
D. Stan Wawrinka
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

6.Imtiaz Ahmed, who passed away recently, was the former cricketer of which country?
A. South Africa
B. Pakistan
C. Bangladesh
D. India

[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

7.India’s first transgender school Sahaj International opened in which state?
A. Kerala
B. Andhra Pradesh
C. Tamil Nadu
D. Karnataka
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

8.Who has been removed as BCCI president on Jan 2, as per an SC order?

A. Lalit Modi
B. Sharad Pawar
C. Anurag Thakur
D. None of the above

[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

9.India’s first laser technology-based advanced AVMS RTO check post has set up at which state?
A. Rajasthan
B. Punjab
C. Madhya Pradesh
D. Gujarat
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

10. Which Indian-origin British professor was honoured with the Queen Elizabeth II Knighthood?
A. Shankar Balasubramanian
B. Richard Varma
C. Nandini Koel
D. Kamaldeep Begol
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

11. Where is the headquarters of the Administrative Staff College of India (ASCI)?
A. Chennai
B. Pune
C. Hyderabad
D. New Delhi
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

12.John Berger, who passed away recently, was the renowned author of which country?
A. United States
B. Malaysia
C. Germany
D. United Kingdom
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

25 thoughts on “Current Affairs January 3 2017 Questions And Answers”

  1. Just desire to say your article is as amazing. The clarity in your submit is simply cool and i can suppose you are an expert in this subject. Well along with your permission allow me to grab your RSS feed to stay up to date with drawing close post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.|

  2. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you made blogging glance easy. The entire look of your web site is magnificent, let alone the content!

  3. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

  4. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!|

  5. Hi there, I found your site by way of Google while looking for a related topic, your web site came up, it seems great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  6. The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my choice to read, but I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would fix in the event you werent too busy looking for attention.

Leave a Reply

Your email address will not be published.