Current Affairs January 2 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 2 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 2 2017 Questions And Answers:
1.Who is the newly appointed Secretary in the Ministry of Tribal Affairs?
A. Susheel Kumar
B. Seema Bahuguna
C. Sanjeevanee Kutty
D. Anoop Srivastava
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

2.CM Pema Khandu has joined which party?

A. BJD
B. INC
C. BJP
D. PPA

[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

3. Who has been appointed as the new chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?
A. David Syiemlieh
B. Alka Sirohi
C. S R Hashim
D. Deepak Gupta

[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

4. Who is the newly elected Chief Justice of Pakistan?
A. Jawwad S. Khawaja
B. Anwar Zaheer Jamali
C. Nasir-ul-Mulk
D. Mian Saqib Nisar

[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

5. Union Sports Ministry has de-recognised which sports body?

A. Chess Federation of India
B. IOA
C. AIBA
D. India Boxing Federation
[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

6.The Bargarh Dhanua Jatra festival has started in which of the following states?
A. Manipur
B. Assam
C. Odisha
D. Kerala
[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

7.The book “Scattered Souls” has been authored by whom?
A. Shahnaj Bashir
B.Agha Shahid Ali
C. Basharat Pee
D.Fazlur Rahman
[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

8. Which planet has purple rocks according to NASA?

A.Saturn
B. Venus
C. Mars
D. None of the above

[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

9.Tyrus Wong, who passed away recently, was the legendary Disney artist of which country?
A. United States
B. United Kingdom
C. Germany
D. France
[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

10. Who has been appointed as the President of Samajwadi Party’s Uttar Pradesh unit?
A. Mulayam Singh Yadav
B. Azam Khan
C. Akhilesh Yadav
D. Naresh Uttam
[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

11.Who was appointed as the assistant coach to the Australia Twenty20 international squad for February 2017 series against Sri Lanka?
A.Sachin Tendulkar
B. Justin Langer
C. Ricky Ponting
D. Jason Gillespie
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

12.NASA will join official clocks to add a leap second to which year?

A. 2016
B. 2017
C. 2015
D. None of the above

[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

Leave a Reply

Your email address will not be published.