Current Affairs January 1 2017 Questions And Answers

January 1 2017 Questions And Answers

Current Affairs January 1 2017 Questions And Answers:
1. Kush Bhagat is associated with which sports?
A.Tennis
B.Wushu
C.Badminton
D.Chess
[showhide type=”links1″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

2.Who has been named as the new Prime Minister of Romania?
A. Sorin Grindeanu
B. Klaus Iohannis
C. Victor Ponta
D. Sevil Shhaideh
[showhide type=”links2″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

3. Social democrat Sorin Grindeanu on 30th Dec 2016 has been named as PM of which state?

A. Russia
B. Tanzania
C. Romania
D. Serbia

[showhide type=”links3″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]


4.Who of the following have been chosen for the 2016 Navlekhan Award of Bharatiya Jnanpith?
A. Amlendu Tiwari and Balram Kawant
B. Shraddha and Ghyansham Kumar Devansh
C. Yogita Yadav and Arunabh Saurav
D. Om Naagar and Tasneem Khan
[showhide type=”links4″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

5. Lionel Messi has been voted as the best playmaker in the world for 2016 by which world body?

A. World Soccer Foundation
B. International Federation of Football History and Statistics
C. Federation Internationale
D. None of the above

[showhide type=”links5″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B[/showhide]

6.Who is the new Chief of the Army Staff (COAS) of the Indian Army?
A. Velu Nair
B. Birender Singh
C. Bipin Rawat
D. Vikram Singh Rathore

[showhide type=”links6″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

7.The book “The Secret Chord” has been authored by whom?
A. T D Ramakrishnan
B. Tishani Doshi Hide
C. Alice Hoffman
D. Geraldine Brooks

[showhide type=”links7″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

8.Who headed the Committee to Review the Framework Related to Digital Payments?
A.Y V Reddy
B.D Subba Rao
C.Ratan P Watal
D.Vijay Kelkar
[showhide type=”links8″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option C
[/showhide]

9.Union Health Ministry has issued new guidelines for EHR. What does EHR stand for?

A. Electronic Health System Report
B. Electronic Health Records
C. Electronic Health Reports
D. None of the above

[showhide type=”links9″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option B
[/showhide]

10.Andy Murray has been knighted the British tennis champion. Who else has made it to the Queen’s New Year Honour List 2017?

A. Both a and b
B. Lee Pearson
C. Mo Farah
D. None of the above

[showhide type=”links10″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

11.Who was appointed as the first ever female director of Vatican Museums?
A.Girija Vaidyanathan
B.Deepika Agarwal
C.Nusli Wadia
D.Barbara Jatta
[showhide type=”links11″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option D
[/showhide]

12. India’s first transgender school “Sahaj International” has started in which state?
A.Kerala
B.Andhra Pradesh
C.Tamil Nadu
D.Karnataka
[showhide type=”links12″ more_text=”Show Answers” less_text=”Show Answers”]
Answer: Option A
[/showhide]

Leave a Reply

Your email address will not be published.