Daily Current Affairs July 26 2018 Questions and Answers | Lifebix.com

1st March 2018 latest current affairs questions and answers 

Daily Current Affairs July 26 2018 Questions and Answers

1.Which country’s air force will be participating in the Australia’s Pitch Black Exercise for first time?

Answer: India

2.Ministry of Women and Child Development had organized the 2nd meeting of National Council on India’s Nutrition Challenges under POSHAN Abhiyaan in which city?

Answer: New Dehli

3.The Lok Sabha has passed the Negotiable Instruments (Amendment) Bill, 2017 on cheque bounce cases. The bill shall amend which act to resolve the issue?

Answer: Negotiable Instruments Act 1881

4.Which Union Ministry has launched the ‘#Childline1098’ contest to spread awareness on human trafficking?

Answer: Ministry of Women and Child Development

5.Which state’s Chief Minister has recently launched ‘Green Mahanadi Mission’?

Answer: Odisha

6.NITI Aayog has signed Statement of Intent (SoI) with which pharmaceutical company to collaborate in Aspirational Districts Programme?

Answer: Lupin Foundation

7.Which ministerial committee has been set up by the Odisha government for development of Odia film industry?

Answer: S B Behera committee

8.The 10th edition of BRICS Summit (2018) has begun in which city?

Answer: Johannesburg

9.Which state government has released its first-ever tribal atlas to highlight the tribal demography of the state?

Answer: Odisha

10.Which state government recently formed a committee to develop its own film industry?

Answer:Odisha