Daily Current Affairs July 25 2018 Questions and Answers | Lifebix.com

Daily Current Affairs July 25 2018 Questions and Answers

1.Which of the following is the official mascot for the 2020 Tokyo Paralympic Games?

Answer:Someity

2.According to the revised rates, Olympic and Para Olympic medallists will get a sum of ________ pension per month.

Answer:Rs 20,000

3.Which country has got its first-ever woman Chief Justice of a high court recently?

Answer:Pakistan

4.The first meeting of the India-Bangladesh Joint Committee on Border Haats concluded in which city?

Answer:Agartala

5.Which State Govt. has recently started the online transfer of diesel subsidy directly into the bank accounts of farmers in the state?

Answer:Bihar

6.Which typhoon has recently hit Chinese financial hub Shanghai and disrupted transport and shipping?

Answer:Typhoon Ampil

7.Which committee has been constituted by the Union Government to check cases of “mob lynching”?

Answer:Rajiv Gauba committee

8. The Union Government has reduced the minimum annual deposit requirement for accounts under Sukanya Samriddhi Yojana from Rs 1000 to______.

Answer:Rs 250

9.Which Indian personality has been crowned the 2018 Miss Asia (Deaf) Title?

Answer:Deshna Jain

10.Which of the following is the official mascot for the 2020 Tokyo Olympic Games?

Answer:Miraitowa