Daily Current Affairs July 24 2018 Questions and Answers | Lifebix.com

Daily Current Affairs July 24 2018 Questions and Answers

1. According to the Public Affairs Index 2018, which state has topped the list of best-governed state in the country?

Answer: Kerala

2.Afghan player Samira Asghari has been nominated for the International Olympic Committee (IOC) membership. She is associated with which sports?

Answer:Basketball

3.Which Indian sportsperson has clinched historic men’s singles gold at Asia Badminton Junior Championship 2018?

Answer:Lakshya Sen

4.Name the sprinter who broke his own national record in 400m race?

Answer:Muhammed Anas Yahiya

5.Name the Indian footballer who won 2017 AIFF player of the year award?

Answer:Sunil Chhetri

6.Name the Pakistani cricketer who became the quickest player in history to reach 1,000 runs in the 1-Day Internationals?

Answer:Fakhar Zaman

7.Which IIT institute has developed an online tool “TreadWill” to help people deal with mental health issues?

Answer:IIT Kanpur

8.Which State Police has launched drive to bust an international syndicate that peddles ‘endangered’ pangolin, one of the world’s most illegally traded mammals?

Answer:Odisha

9.Which country has announced plans to explore concepts to save UNESCO World Heritage-listed Great Barrier Reef?

Answer:Australia

10.The Government of India (GoI) has launched the Student Police Cadet Programme to build bridge between Police and the larger community. The programme will cover which of the following topics?

Answer:Values and ethics