Daily Current Affairs August 3 2018 Questions and Answers | Lifebix.com

1.India imposed a 25 percent duty on solar cell imports on which developing countries?

Answer:China and Malaysia

2.Which Ministry is celebrating Swachhta Pakhwada to make its properties ‘Plastic Free Zones’?

Answer:Ministry of Youth Affairs & Sports

3.Who has held ban on women’s entry in Kerala’s Sabarimala temple as unconstitutional?

Answer:Kerala Government

4.Which country’s Parliament has signed into law a controversial asylum and immigration bill?

Answer:France

5.India has signed an agreement with which nation for cooperation in sustainable urban development and renewable energy?

Answer:Germany

6.Name the Indian-Australian mathematician who won the Fields Medal for his profound contributions to an exceptionally broad range of subjects in mathematics?

Answer:Akshay Venkatesh

7.Which nation has launched an amnesty programme to assist foreign visa violators?

Answer:UAE

8.Which country’s cabinet has approved a law that provides for death penalty for those involved in piracy at sea?

Answer:India

9.Which state will observe Independence Day as Shahid Samman Divas to honour martyrs?

Answer:Madhya Pradesh

10.Which country has successfully launched Gaofen-11, an optical remote sensing satellite, as part of the country’s high-resolution Earth observation project?

Answer:China