Daily Current Affairs August 1 2018 Questions and Answers | Lifebix.com

1.Which of the following country will build the intercontinental ballistic missiles?

Answer:North Korea

2.This city hosted the 2018 Unified Commanders’ Conference (UCC).

Answer:New Delhi

3.Name the Bengali author who has passed away, recently.

Answer:Ramapada Chowdhury

4.Which rank did India obtain at UN E-Government Index recently?

Answer:96

5.Which player enters pre-quarterfinals of World Badminton Championships at Nanjing in China?

Answer:Kidambi Srikanth

6.RBI increased the policy repo rate by 25 basis points to __________.

Answer:6.5%

7.Which ministry signed MoU With Ministry Of Electronics And Information Technology recently?

Answer:Ministry of Health and Family Welfare

8.Which bank awarded as the best performing bank in CLSS schemes?

Answer:HDFC Bank

9.Which team entered quarter finals of 2018 Women’s Hockey World Cup?

Answer:India

10.Who of the following conferred with the Rajiv Gandhi Sadbhavana Award 2018?

Answer:Shri Gopalkrishna Gandhi