Current Affairs September 24 2017 Questions And Answers

Current Affairs September 24 2017 Questions and answers

Current Affairs September 24 2017 Questions And Answers:
1. Which bank is India’s most trusted and most popular bank according to a survey conducted by Brand Finance?
A. HDFC
B. SBI
C. ICICI
D. Central Bank of India

Answer: Option B

Explanation:
State Bank of India (SBI) is India’s most trusted and most popular bank according to a survey conducted by Brand Finance, a business valuation and strategic consultancy headquartered in London. On the trust charts, SBI is followed by HDFC Bank and Central Bank of India whereas on the popularity charts, ICICI Bank and HDFC Bank take the second and third spots respectively.

2. President Ram Nath Kovind said the youths of ___________ are the future of the State and it is their responsibility to play a role in its development.
A. Jammu and Kashmir
B. Assam
C. Uttar Pradesh
D. Haryana

Answer: Option A

Explanation:
President Ram Nath Kovind said the youths of Jammu and Kashmir are the future of the State and it is their responsibility to play a role in its development. He asked the youth, participating in the Operation Sadbhavana, to learn from the discipline of the Army. The Sadbhavana tour was organised by the 109 Infantry Brigade of the Indian Army with an aim to develop trust among and reignite the minds of youth towards national integration.

3. Which of the following ties up with Amazon for Ayurveda Marketplace?
A. Dabur India
B. Emami
C. Pathanjali
D. Himalaya

Answer: Option A

Explanation:
Dabur India has tied up with e-commerce major Amazon for an online ayurveda marketplace which will house all ayurvedic brands and products of the country. The company will also offer consumers an insight into various ayurvedic medicines for treating a variety of ailments. The exclusive ayurveda e-marketplace has been hosted by Amazon India and the content is developed by Dabur India.

4. How many players have been nominated for 2017 FIFA Best Men’s Player award?
A. Two
B. Three
C. Five
D. Four

Answer: Option B

Explanation:
Famous Football players Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, and Neymar Jr are the final three players in contention for FIFA Best Men’s Player of the Year 2017 award. The final three nominees for the Best FIFA Men’s Coach of the Year 2017 award are Real Madrid’s Zinedine Zidane, Juventus’ Massimiliano Allegri, and Chelsea’s Antonio Conte.

5. Who was the first Indian woman Ambassador to encourage Indians to visit the country?
A. Alia Bhatt
B. Vidya Balan
C. Parineeti Chopra
D. Deepika Padukone

Answer: Option C

Explanation:
Australia has roped in Bollywood actress Parineeti Chopra to be its first Indian woman Ambassador to encourage Indians to visit the country. She was presented the Friend of Australia (FOA) recognition by Australian Consul General Tony Huber for her contribution to promote Australia recently.

6. DGCA grants Aerodrome license to __________ of Maharasthra.
A. Ratnagiri Airport
B. Kolhapur Airport
C. Shirdi Airport
D. Amravati Airport

Answer: Option C

Explanation:
Aviation regulator Director General of Civil Aviation (DGCA) has granted aerodrome licence to the Shirdi airport in Maharashtra, for public use for day operations. The licence was given after a team from Directorate General of Civil Aviation (DGCA) carried out the final inspection of the new airport recently. Shirdi has the famous shrine of “Sai Baba” and is one of the prominent pilgrimage centres in the country.

7. Prime Minister Narendra Modi released a postage stamp on Lord Ram at ___________.
A. Jaipur
B. Varanasi
C. Lucknow
D. Pune

Answer: Option B

Explanation:
Prime Minister Narendra Modi released a postage stamp on different aspects of Lord Ram’s life at the historic Tulsi Manas Mandir Varanasi. The Tulsi Manas temple holds great historical and cultural importance in Hinduism as it is believed that Hindu epic Ramcharitmanas was originally written by poet-saint Goswami Tulsidas in Varanasi.

8. 24 September 2017 is observed as __________.
A. World Alzheimer’s Day
B. World Cancer Free Day
C. World Coconut Day
D. World Rivers Day

Answer: Option D

Explanation:
World Rivers day is a global celebration of rivers that occurs on the last Saturday of September. Running since 2005, it highlights the many values of rivers and strives to increase public awareness and hopefully encourage the improved stewardship of rivers around the world.

133 thoughts on “Current Affairs September 24 2017 Questions And Answers”

  1. Nice post. I was checking constantly this weblog and I’m inspired! Extremely useful info specially the final section 🙂 I handle such information a lot. I was looking for this particular information for a long time. Thank you and good luck. |

  2. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!|

  3. I’ve been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.|

  4. I was recommended this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks!|

  5. You can definitely see your enthusiasm in the work you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to say how they believe. At all times go after your heart.|

  6. Spot on with this write-up, I seriously believe this site needs far more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the advice!|

  7. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

  8. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you may be a great author. I will always bookmark your blog and definitely will come back later on. I want to encourage you to continue your great job, have a nice afternoon!|

  9. Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.|

  10. Very good blog! Do you have any recommendations for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused .. Any recommendations? Thanks!|

  11. I’m really impressed together with your writing abilities as well as with the format for your blog. Is that this a paid subject or did you customize it your self? Anyway keep up the nice high quality writing, it is uncommon to peer a nice blog like this one these days..|

Leave a Reply

Your email address will not be published.