5 April 2018 latest current affairs questions and answers

5 April 2018 latest current affairs questions and answers  for All govt jobs.5 April 2018 latest current affairs questions and answers for SSC.


1.Which of the following e-commerce firm has announced the expansion of its Global Selling programme by launching B2B selling for Indian exporters?
A) Flipkart
B) Amazon India
C) Snapdeal
D) Alibaba
Answer : Option B

2.How many portals have been launched by the Government of India under the digital initiative for use by exporters and stakeholders in an effort to ease of agri-exports?
A) Three
B) Five
C) Two
D) One
Answer : Option A



3.Which among the following banks has been imposed a penalty of Rs 9 crore by FIU over remittance scam and for failing to adhere to anti-money laundering norms?
A) Bank of Baroda
B) State Bank of India
C) Punjab National Bank
D) Kotak Mahindra Bank
Answer : Option A

4.The Indian Army has recently signed an MoU with which bank on the defence salary package?
A) ICICI Bank
B) HDFC Bank
C) Yes Bank
D) Axis Bank
Answer : Option B



5.Which bank has launched India’s first social media based cross border remittance facility for NRIs named Social Pay?
A) ICICI Bank
B) Federal Bank
C) Axis Bank
D) Yes Bank
Answer : Option A

6.India’s first blockchain based network went live recently to help MSMEs get quicker credit and better rates. The blockchain has been developed by__________
A) A.TReDS
B) Receivables Exchange of India
C) M1xchange
D) All of These
Answer : Option D



7.Who has been appointed as the new President of the Badminton Association of India (BAI)?
A) Tarun Gogoi
B) Himanta Biswa Sarma
C) Anurag Prabhu
D) Utkarsh Arora
Answer : Option B
.
8.Which among the given banks has received RBI’s nod to acquire securities services arm of IL&FS Securities?
A) Federal Bank
B) ICICI Bank
C) Kotak Mahindra Bank
D) IndusInd Bank
Answer : Option D



9.Where is the headquarter of Badminton Association of India located?
A) Lucknow
B) New Delhi
C) Mumbai
D) Gurugram
Answer : Option A

10.Which among the given banks do not have its headquarter in Mumbai?
A) IndusInd Ban
B) ICICI Bank
C) Bank of Baroda
D) HDFC Bank
Answer : Option C