3 April 2018 latest current affairs questions and answers

3 April 2018 latest current affairs questions and answers

3 April 2018 latest current affairs questions and answers  for All govt jobs.3 April 2018 latest current affairs questions and answers for SSC.



1.Which state has recently launched scheme named ‘Rupashree’ to provide one time financial support for the marriage of poor women of the state?
A) West Bengal
B) Odisha
C) Haryana
D) Rajasthan
Answer : Option A

2.Name the player to lift the Men’s Singles trophy of the 2018 Miami Open?
A) Kei Nishikori
B) Rafael Nadal
C) German Alexander Zverev
D) John Isner
Answer : Option D



3.Which Indian city has topped in the JLL’s recently released annual global report ‘City Momentum Index’ (CMI) 2018?
A) Kolkata
B) Hyderabad
C) Bengaluru
D) Mumbai
Answer :Option B

4.Carlos Alvarado has recently been elected as the new President of which country?
A) Haiti
B) Burkina Faso
C) Costa Rica
D) Papua New Guinea
Answer : Option C



5.Which among the following airports has been adjudged as the cleanest airport in India by Airport Authority of India on the basis of a recent survey conducted by it across 53 Indian airports?
A) Mangalore International Airport
B) Chennai International Airport
C) Trivandrum International Airport
D) Jaipur International Airport
Answer : Option A

6.When is the World Autism Awareness Day observed?
A) April 1
B) April 2
C) April 3
D) March 31
Answer : Option B



7.What is the rank of India in the Global Startup Ecosystem 2017 Index?
A) 37
B) 23
C) 39
D) 27
Answer :Option A

8.Who has been appointed as the new President of NASSCOM?
A) R.Chandrashekhar
B) Raman Roy
C) Debjani Ghosh
D) Rishad Premji
Answer : Option C



9.According to the latest data by the Almond Board of California, which country has become the largest importer of almonds in the world?
A) France
B) Spain
C) China
D) India
Answer :Option D

10.Which team has won the 72nd edition of the Santosh Trophy Football tournament?
A) Odisha
B) West Negal
C) Kerala
D) Maharashtra
Answer : Option C